Gavetips: gaveidé

Morsom gave – Tur i skogen

For noen måneder siden hadde en venninne bursdag, og måten vi feiret det på var at vi dro med hele vennegjengen ut i skogen, satte opp lavvo, lagde bål, drakk vin og koste oss. Dette var helt utrolig hyggelig, og derfor anbefaler jeg flere å gjøre det samme, supert gavetips!

Bål er hyggelig!

For at dette skal være en gave, kan man gjøre det til en blåtur. Det vil si at den man feirer ikke vet hvor han/hun skal. Det blir ekstra gøy hvis man får mange i omgangskretsen med på opplegget, kanskje også uten at bursdagsbarnet vet det.

Da jeg var med på dette gjorde vi det i april, og for å være helt ærlig var det ganske kaldt. Dersom personen som skal feires har bursdag i januar for eksempel, ville jeg nok tenkt meg om to ganger før jeg hadde satt opp telt i skogen. Aller best er nok en av sommermånedene.

Tre tips for å lykkes:

  1. Kjøp inn nok mat og drikke! Og siden personen som har bursdag ikke vet hva som skjer må man selvfølgelig huske å kjøpe til han/henne også.
  2. Gi noen hint til personen om hva dere skal gjøre. Hvis dere skal på fjelltur og bursdagsbarnet dukker opp i høye hæler, blir alt plutselig komplisert.
  3. Ta med musikk. Enten om noen kan spille gitar, eller om du tar med en mp3-spiller med høytalere, finnes det ikke noe hyggeligere enn allsang rundt bålet.

Stikkord: , , , ,

5 gavetips til den perfekte bursdagsgaven

Er du også en av de som sitter dagen før en viktig bursdag og ikke har peiling på hva du skal kjøpe? Følg disse rådene, så kommer det til å gå bedre neste gang.

  1. Dersom du har en smart idé til hva du kan gi kjæreste, mor eller far i bursdagsgave, enten kjøp det med en gang, eller skriv det ned. Det er typisk at man får gode ideer til hva man kan gi altfor tidlig, og selv om du tror du kommer til å huske det, gjør du faktisk ikke det.

    I tillegg til gave, må man selvfølgelig huske kake! (Tatt av tsuihin/Flickr)

  2. Følg med! Det aller lureste er å være oppmerksom til hva det kommende bursdagsbarnet sier og gjør. Hvis vedkommende sier noe sånt som hvor praktisk det hadde vært med en termokopp, så kjøp det! Ikke alle gaveønsker trenger å komme i form av en liste eller konkrete ønsker.
  3. Hvis du har lyst til å gi noe litt dyrere til en du er nær, kan det være lurt å få nyhetsbrev fra de aktuelle butikkene/nettstedene slik at du får vite om tilbud og lignende før alle andre. Hvis du vil gi bort en reise kan du få mail fra de aller fleste flyselskap, og dermed få beskjed om når billigbillettene legges ut.
  4. Dersom du fortsatt sitter dagen før bursdagen og ikke har peiling, er dette gaver du kan gi menn: Et manneblad og en sixpack med øl, klippekort på ymse tjenester, skikkelig god kaffe, dataspill, restaurantbesøk eller ordentlig bra hjemmelaget middag.
  5. Og kvinner: Parfyme, smykker, TV-serier, undertøy, gavekort i en klesbutikk du vet hun liker, restaurantbesøk, skikkelig bra hjemmelaget middag eller selvfølgelig blomster.

Stikkord: , , , , ,

Vinterlig gave!

Hva er bedre enn en solskinnsdag i bakken? (Tatt av Brian Chu)


Nå som vinteren med små skritt nærmer seg fortere enn mange skulle ønske, kan tankene begynne å vandre over til vinterlige aktiviteter. Veldig mange er glad i å stå på ski om vinteren, også i skibakkene. Et tips til en morsom gave kan være et gavekort på skipass, eller en invitasjon til en dag i bakken. Ettersom prisene på skikort har økt betraktelig de siste årene kan det føles ut som sløsing å bruke penger på det, men dersom man får det i gave har man jo ikke noe annet valg ennå nyte en deilig dag på ski eller snowboard.

Det finnes forskjellige måter å gi denne gaven på. Enten kan man rett og slett an å gi penger som skal brukes på heiskort, eller så kan man gi det som en invitasjon til en dag i bakken sammen med deg selv. Den siste måten å gjøre det på er litt mer hyggelig og personlig enn den første, men det blir også dobbelt så dyrt i og med at du må kjøpe heiskort til deg selv i tillegg.

Det ligger ofte stuer og lignende i nærheten av de fleste skibakker, og som et pluss kan du for eksempel spandere kakao og boller på han/hun du har bedt med deg, dersom dere drar sammen i bakken.

Stikkord: , , , , ,

Gavetipsbloggen

Hei og velkommen til gavetipsbloggen! Her vil du finne masse info om gode gavetips til fjern og nær samt ung og gammel. Er du usikker på hva som er en passende gave til venninnens bursdag, eller blir du flau av å gi bestemoren din en badematte til jul hvert år? La deg inspirere av gavetipsene på denne bloggen slik at du i fremtiden alltid blir fornøyd med gavene du gir bort.

Stikkord: ,