Gavetips: julegavetips

Julegavetips – Hjemmelaget kopp

Er du også en av de som lurer på hvordan regnskapet skal gå opp i desember? Du trenger ikke bekymre deg, her her du et rimelig julegavetips!

Julegavetips

Hvis du finner en hvit kopp slik som denne, kan du pynte den som du vil! (Tatt av JcOlivera/Flickr)

Det har seg nemlig slik at familie og venner som regel viser stor forståelse dersom du sliter litt med økonomien og ikke har råd til de dyreste julegavene. Mitt inntrykk er at mange får dårlig samvittighet dersom de får dyre gaver av personer de vet allerede har lite penger. Det som ofte kan være problemet er å finne fine gode julegaver til en lav pris.

Hvis man tenker tilbake i tid var det mye vi gjorde i barndommen som man egentlig kan fortsette å gjøre når man er eldre, for eksempel å lage en ”hjemmelaget kopp”. Jeg snakker ikke om å dra på et keramikkverksted, men å kjøpe en hvit kopp og male den. Jeg tror de fleste ville satt pris på en slik gave, fordi selv om den er rimelig, vet man i hvert fall at du har brukt tid på den, smart julegavetips!

Utseende på koppen kan man jo egentlig velge helt selv, du kan skrive, male eller begge deler. ”Pappas frokostkopp”, eller ”verdens beste bestemor” er begge temaer som kan fungere. Det er mange andre forslag av denne typen, man må bare innstille seg på å skru tiden noen år tilbake.

Har du noen flere smarte rimelige julegavetips? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Stikkord:

Gavetips til familien

For å spare penger når man skal kjøpe gaver, kan det ofte være lurt å kjøpe én stor gave til en familie, istedenfor for eksempel fire litt mindre. Og i vinterstid og kalde tider, hva er hyggeligere enn litt ordentlig familiekos med et brettspill?

Brettspill er kos! (Med mindre man taper). (Tatt av kagoez/flickr)

De fineste brettspillene er ganske dyre, og kan derfor være unaturlig å gi til bare én person, særlig hvis det er snakk om slekt eller venner du ikke er veldig nære. Men samtidig er det en veldig morsom og fin gave som man kan få glede av, uansett alder. Hvordan spill du vil kjøpe avhenger selvfølgelig av hvem som skal få det, men dersom du vil at litt mindre barn skal få utbytte av det, kan det være lurt å styre unna kunnskapsspillene, fordi spørsmålene her er mer enn vanskelige nok for voksne.

Som med de fleste andre ting, så øker kvaliteten, og også ofte underholdningsverdien, i et spill sammen med prisen. Allikevel koster nok de dyreste spillene såpass mye, rett og slett fordi de har et kjent navn. Tips til litt rimeligere og kjempemorsomme spill er for eksempel Alias, Monopol og Den Forsvunne Diamant.

Stikkord: , , , ,

Smart julegavetips, hjemmelaget julekalender!

Julen nærmer seg med stormskritt! (Tatt av brockvicky/flickr)

Her kommer enda et julegavetips med røtter i barndommen: Lag en hjemmelaget julekalender til den du er glad i! Få tak i en stor, hvit papplate og skriv på dagene fra 1. til 24. desember. Kjøp en liten (eller stor) gave til hver dato, pakk inn og heng på med en fin tråd og lim eller teip. Selve papplaten bør pyntes med glitter og diverse juledekorasjoner, enten ved at du selv tegner, eller kjøper klistremerker eller klipper ut fra blader eller lignende. Dersom du ikke har tid til å gjøre alt det her, eller ikke er født med kreative gener, går det selvfølgelig an å kjøpe en ferdig julekalender å putte oppi gavene selv.

Når det gjelder hva som skal pakkes inn, kan man egentlig gjøre som man selv vil. Det bør selvfølgelig høre litt julegodt, men hvis det er til en jente kan man godt henge opp litt hårpynt, smykker osv, mens man til gutter for eksempel kan ha med hårgelé, eller andre nyttige ting. Alt trenger ikke å koste like mye, men det er vanlig at prisen på gavene øker i takt med at julaften nærmer seg.
Så sett i gang og klipp og lim, og gjør noen glade med den koseligste førjulspresangen som finnes!

Stikkord: , ,

Julegaver og julegavetips

Julegaver og julegavetips

Julegaver og julegavetips

Julen nærmer seg med stormskritt og det er ikke lett å vite hva man skal gi bort i julegave, det er en jungel av produkter der ute og selv den mest drevne gaveshopper kan trenge noen gode julegavetips for å komme i mål med alle julegavene. På nettet vrimler det av smarte julegavetips og om du enda ikke har funnet noen gavetips som passer så anbefaler vi deg å ta en titt på alle gaveforslagene vi har samlet her. Hva med en personlig gave til den du setter ekstra pris på? Vi har også flere gode gavetips til foreldre.

Trenger du enda flere julegavetips enn de som er samlet her så anbefaler vi deg å la deg inspirere av følgende julegavetips. Julegaveguide har gjort det enkelt for deg å finne frem i mylderet til de forskjellige nettbutikkene og har en rekke gode julegavetips til både stor og liten.

Lykke til med julehandelen og les gjerne våre 5 tips til en vellykket julehandel.

Stikkord: ,

En julegave som passer til de fleste

Desember nærmer seg med stormskritt, og dersom du ikke har begynt å planlegge julegaver enda, kan det være på tide. År etter år forteller man seg selv at man skal være tidligere ute neste gang, men som regel faller man inn i den samme gamle hasteshoppingsrutinen som starter noen dager før julaften. Da er gode julegavetips godt å ha!

Det er ofte de litt mindre gavene som ofte kan være vanskelig, det kan være fordi det er vrient å finne på noe å kjøpe til en hundrelapp som samtidig ikke er kjedelig. Det blir nesten sånn at man bare bytter penger, og hvorfor ikke gjøre det på en kreativ og mer spennende måte?

Det er greit å ha litt å rutte med! (Tatt av mrjorgen/flickr)

Kjøp en god gammeldags sparegris, og fyll opp med det du vil gi bort. Et morsomt tips kan være å veksle litt penger først slik at det for eksempel bare ligger én-kroner oppi, slik at du oppnår ”sparegrislyden”. En sparegris kan selvfølgelig bli kjøpt i alle prisklasser, men trenger i bunn og grunn ikke være dyrt. Du kan for eksempel finne mange utgaver i litt billige nips-butikker, og til og med i litt større dagligvarebutikker.

For å gjøre det hele litt mer personlig legger du et kort ved gaven hvor det for eksempel kan stå: ”En liten start til Londonturen din”, eller ”så du ikke trenger å låne penger i kantina lenger”, alt ettersom hva som passer til mottakeren.

Det som er så greit med denne gaven, er at den passer til alle de man ikke har peiling på hva man skal gi til, i og med at man kan gi akkurat så mye man vil. Så fyll opp sparegrisen, og gi den bort i julegave!

Stikkord: , ,

Fordi kjæresten din fortjener det beste

Dette er et julegavetips som kanskje sies å være litt på kanten, men er allikevel et såpass viktig et at det bør skrives om. Dersom du har en kjæreste (eller kanskje en elsker), som har bursdag eller fortjener en flott julegave, gi han litt ordentlig omtanke i senga (eller diverse andre ymse plasser) akkurat denne dagen. I og med at smaken er som baken skal jeg ikke komme med beskrivelser av hva, når eller hvordan dette bør gjøres, men hva med morgen, middag og kvelds?

Litt kjærlighet må man ha! (Tatt av WolfS=ul/Flickr)

Det (nesten) aller beste med denne ”gaven” at du kan gå til innkjøp av noe snasent undertøy, helst noe litt mer sexy enn bestemor-sloggy. Hvis du vil dra den helt ut kan du jo også kjøpe ny sminke og kanskje noen høyhælte sko. Om det nærmer seg jul så er det bare å teste ut dette kostymet

Selvfølgelig trenger man ikke bruke penger for å gjøre det her, det kan være like (om ikke mer) romantisk å bare være seg selv, uten noe forsøk på å gjøre seg selv til en sexgudinne. Dette er enn ”gave” som kan gjøre forholdet deres bedre, du får en veldig takknemlig kjæreste, også er det jo selvfølgelig sunt!

Og til alle menn: Dette kan dere også gjøre.

Stikkord: ,

5 tips til en vellykket julehandel

Julehandelen står for døren, og jeg tror det er mange som synes dette er noe det er godt å bli ferdige med på kortest mulig tid. Og det kan absolutt gjøres raskt dersom man planlegger litt i forkant og har noen gode julegavetips på lager.

Husk at du også får gave på julaften! (Tatt av arnybo/flickr)

  1. Skriv handleliste. Skriv en liste over alle du skal kjøpe gave til i en kolonne, og hva du skal kjøpe i neste kolonne. Hvis du virkelig ikke har peiling, skriv ned hvilke kategorier du skal lete i, og eventuelt i hvilke butikker du skal se i.
  2. Gå i butikkene på riktig tidspunkt. Unngå å handle mellom 16-18 på hverdager, og stortsett lørdager etter kl. 11. Frem mot jul kommer det til å være stappfullt av mennesker i butikkene i helgene, og det finnes ikke noe verre enn å handle julegaver i kø.
  3. Følg magefølelsen. Hvis du finner du tror passer bra, bare kjøp. Om det så er teoretisk mulig å finne noe bedre, vil det å lete etter perfeksjon i hver eneste gave gjøre at du sannsynligvis burde ha startet shoppingen i august. Byttelapp er smart!
  4. Vær effektiv. Når du er ferdig med én gave, gå videre til neste og fortsett sånn til du er ferdig. Sløsing av tid mellom hver gave kan fort bli til en time eller to.
  5. Ikke gå en dag du allerede er i dårlig humør. Dette kan føre til katastrofe.

Hvis man følger disse tipsene og samtidig forsøker å møte handelen med et åpent sinn, trenger ikke shoppingen å være så ille som man skulle tro. Lykke til!

Stikkord: , ,