Julehandelen står for døren, og jeg tror det er mange som synes dette er noe det er godt å bli ferdige med på kortest mulig tid. Og det kan absolutt gjøres raskt dersom man planlegger litt i forkant og har noen gode julegavetips på lager.

Husk at du også får gave på julaften! (Tatt av arnybo/flickr)

  1. Skriv handleliste. Skriv en liste over alle du skal kjøpe gave til i en kolonne, og hva du skal kjøpe i neste kolonne. Hvis du virkelig ikke har peiling, skriv ned hvilke kategorier du skal lete i, og eventuelt i hvilke butikker du skal se i.
  2. Gå i butikkene på riktig tidspunkt. Unngå å handle mellom 16-18 på hverdager, og stortsett lørdager etter kl. 11. Frem mot jul kommer det til å være stappfullt av mennesker i butikkene i helgene, og det finnes ikke noe verre enn å handle julegaver i kø.
  3. Følg magefølelsen. Hvis du finner du tror passer bra, bare kjøp. Om det så er teoretisk mulig å finne noe bedre, vil det å lete etter perfeksjon i hver eneste gave gjøre at du sannsynligvis burde ha startet shoppingen i august. Byttelapp er smart!
  4. Vær effektiv. Når du er ferdig med én gave, gå videre til neste og fortsett sånn til du er ferdig. Sløsing av tid mellom hver gave kan fort bli til en time eller to.
  5. Ikke gå en dag du allerede er i dårlig humør. Dette kan føre til katastrofe.

Hvis man følger disse tipsene og samtidig forsøker å møte handelen med et åpent sinn, trenger ikke shoppingen å være så ille som man skulle tro. Lykke til!