Gavetips: vin

Personlige gaver

Det er vel ikke noe bedre enn varm kakao på en kald høstkveld? Spesielt når man ser en god film. (Tatt av Focx Photography

Det å komme på ideer til kreative gaver kan være vanskelig. Det er så lett å rive med seg noe i butikken, pakke det inn, å gi det bort. Dette er selvfølgelig helt greit, men det blir ofte sånn at gaven man gir egentlig kunne vært fra hvem som helst. Det å sette av mye tid til å lage personlige/kreative gaver kan virke som et unødvendig tiltak i en allerede hektisk hverdag, men det finnes måter å gjøre gaver som er røsket med fra butikken mer personlige, uansett om du skal gi en gave til kjæresten eller til mor.

En typisk gave man handler på kort tid er filmer og TV-serier. Sjansen for at vedkommende som skal få gaven blir glad er stor, men samtidig er det ganske upersonlig. En måte å sprite dette opp kan være å for eksempel kjøpe en film, en pysj og en pakke popkorn og skrive i kortet at dette er noe dere kan se på sammen når høstmørket slår inn for fullt. Det lønner seg selvfølgelig å vite litt om den andres smak i film.

Andre måter å gjøre ”kjedelige” gaver mer personlig og koselig:

  • En bok og hjemmelagde cookies (eventuelt oppskrift)
  • Et spill og posekakao og marshmellows
  • En CD og vin med ost og kjeks som tilbehør

Det å kombinere gaver på denne måten gir inntrykk av at du har lagt mye mer omtanke i gaven enn det du kanskje har, samtidig som det kan være ganske billig å sprite opp på denne måten. I tillegg er det (som oftest) koselig å få en gave hvor man kan gjøre noe sammen.

Stikkord: , , , , , ,

Romantisk gave til kjæresten!

Hvorfor ikke fylle kurven med søtsaker? (Tatt av Melanie Hughes)

Det å finne en perfekt gave til kjæresten sin kan til tider virke ganske umulig. Det bør helst være en personlig gave som viser at man kjenner han/henne godt, og dersom man kjøper noe, og ikke lager selv, ønsker man helst ikke at det skal lyse ”billig” med en gang gavepapiret er revet av.

Å få en gave av kjæresten sin som innebærer at man gjør noe sammen kan være veldig koselig, så hvorfor ikke lage en piknikkurv eller lignende fylt romantiske varer som byr til en kveld bare for dere? Dette kan for eksempel ligge i kurven:

  • – Ingredienser til en god middag (det at du selv lager middagen er ofte et stort pluss…)
  • En flaske vin
  • En dvd eller kinobilletter
  • Sjokolade
  • Et pledd (for å ha rundt dere når dere ser film)

Dette er en gave man kan tilpasse sin egen økonomi, eller variere på andre måter. Dersom man har litt til overs kan man jo for eksempel legge et smykke eller en klokke i, og hvis man lever på studentbudsjett er middag og en dvd veldig koselig i seg selv. For å øke romantikken kan man legge en massasjeolje i, eller dersom man vet om noe kjæresten din virkelig ønsker seg, kan dette også være med, om det så skulle være et par sko eller et kamera.

Stikkord: , , ,