For å spare penger når man skal kjøpe gaver, kan det ofte være lurt å kjøpe én stor gave til en familie, istedenfor for eksempel fire litt mindre. Og i vinterstid og kalde tider, hva er hyggeligere enn litt ordentlig familiekos med et brettspill?

Brettspill er kos! (Med mindre man taper). (Tatt av kagoez/flickr)

De fineste brettspillene er ganske dyre, og kan derfor være unaturlig å gi til bare én person, særlig hvis det er snakk om slekt eller venner du ikke er veldig nære. Men samtidig er det en veldig morsom og fin gave som man kan få glede av, uansett alder. Hvordan spill du vil kjøpe avhenger selvfølgelig av hvem som skal få det, men dersom du vil at litt mindre barn skal få utbytte av det, kan det være lurt å styre unna kunnskapsspillene, fordi spørsmålene her er mer enn vanskelige nok for voksne.

Som med de fleste andre ting, så øker kvaliteten, og også ofte underholdningsverdien, i et spill sammen med prisen. Allikevel koster nok de dyreste spillene såpass mye, rett og slett fordi de har et kjent navn. Tips til litt rimeligere og kjempemorsomme spill er for eksempel Alias, Monopol og Den Forsvunne Diamant.

Stikkord: , , , ,