Desember nærmer seg med stormskritt, og dersom du ikke har begynt å planlegge julegaver enda, kan det være på tide. År etter år forteller man seg selv at man skal være tidligere ute neste gang, men som regel faller man inn i den samme gamle hasteshoppingsrutinen som starter noen dager før julaften. Da er gode julegavetips godt å ha!

Det er ofte de litt mindre gavene som ofte kan være vanskelig, det kan være fordi det er vrient å finne på noe å kjøpe til en hundrelapp som samtidig ikke er kjedelig. Det blir nesten sånn at man bare bytter penger, og hvorfor ikke gjøre det på en kreativ og mer spennende måte?

Det er greit å ha litt å rutte med! (Tatt av mrjorgen/flickr)

Kjøp en god gammeldags sparegris, og fyll opp med det du vil gi bort. Et morsomt tips kan være å veksle litt penger først slik at det for eksempel bare ligger én-kroner oppi, slik at du oppnår ”sparegrislyden”. En sparegris kan selvfølgelig bli kjøpt i alle prisklasser, men trenger i bunn og grunn ikke være dyrt. Du kan for eksempel finne mange utgaver i litt billige nips-butikker, og til og med i litt større dagligvarebutikker.

For å gjøre det hele litt mer personlig legger du et kort ved gaven hvor det for eksempel kan stå: ”En liten start til Londonturen din”, eller ”så du ikke trenger å låne penger i kantina lenger”, alt ettersom hva som passer til mottakeren.

Det som er så greit med denne gaven, er at den passer til alle de man ikke har peiling på hva man skal gi til, i og med at man kan gi akkurat så mye man vil. Så fyll opp sparegrisen, og gi den bort i julegave!

Stikkord: , ,