Gavetips: rimelig gave

Gavetips til studenten

Sunt og godt 🙂 (Tatt av knuton/flickr)

Har du voksne barn som går på skole/studerer, og bor et stykke unna? Da er dette det perfekte gavetips til studenten! Når man har flyttet hjemmefra og klar for å starte sitt eget liv, medfører dette (som regel), at økonomien endrer seg drastisk. I feil retning. Det er mye nytt å sette seg inn i, husleie og andre regninger skal betales, og det er ikke mye man sitter igjen med på slutten av måneden.

Denne gaven omhandler – kjedelig nok – mat. Gå amok i poseavdelingen, og fyll opp en gaveeske med supper, gryteretter, hermetikk, kaffe eller annen type mat som ikke er ferskvare eller går fort ut på dato. Legg også oppi litt godteri/snacks og sånne ting man egentlig føler at man ikke kan ta seg råd til på et stramt budsjett.

Denne gaven er en sikker vinner! Det er fantastisk deilig å slippe å bruke penger på mat, og samtidig kunne lage skikkelige middager som ikke består av nudler og ketchup. Dersom du allikevel synes dette er en kjedelig gave, går det selvfølgelig an å kombinere med en annen, slik at maten bare er ”ekstra”, men jeg tror at dette er en gave de aller fleste ville satt veldig stor pris på.

Stikkord: ,

Smart gave, Brent CD!

En liten oppmerksomhet er hyggelig!

Dette er et gavetips som egentlig kan brukes på hvem som helst, men mest personlig blir det hvis du gir det til en du kjenner godt, som en kjæreste eller en god venn/venninne. CD-er har lenge vært på vei ut, og musikk på data tar over. For noen år siden var det vanlig å gi bort brente CD-er, eller brenne CD-er til fester og lignende, men dette er noe man ikke gjør ofte lenger. Dersom man kjenner musikksmaken til personen som skal få gaven godt og har en anelse om noen sanger eller et band han eller hun vil like godt, kan det være veldig hyggelig å ta seg bryet med å brenne dette, og gi det som en gave.

Siden man ofte har musikken man trenger selv, er ikke denne gaven dyr. Derfor er dette kanskje mer en hverdagsgave enn en bursdagsgave eller julegave. Den kan passe perfekt dersom du vet om noen som har en litt tøff periode, eller til noen du bare synes fortjener en liten oppmerksomhet.

Dersom du ikke har mulighet til å brenne CD-er, kan man også gjøre dette ved hjelp av spotify. Hvis man lager en spilleliste med sanger du tror vedkommende vil like, går det fint an å bare sende linken til spillelisten. Kanskje ikke like personlig, men en utrolig hyggelig ting å gjøre i en travel hverdag.

Stikkord: , , , , ,

Perfekt gave til venninne

Det å få et bildealbum i presang kan være veldig koselig, men hvorfor ikke gjøre en liten vri og heller lage en bildekollasj? En perfekt personlig gave! Fremkall noen fine bilder av deg og personen som skal motta gaven der dere har gjort noe sammen, klipp og lim og skriv kommentarer til det dere har opplevd. Inntrykket blir fort bedret dersom du bruker en pen bakgrunn og kanskje litt glitter og lignende, alt ettersom hvordan personen du skal gi det til er.

Eksempel på hvordan det kan gjøres! (Tatt av Lauren Manning)

Bildekollasjen kan varieres på ulike måter. Man kan for eksempel fylle kollasjen med mange bilder, eller så kan man velge ut noen få spesielle og ha mange kommentarer. Uansett er dette en veldig koselig gave å få.

Økonomisk sett er dette en svært rimelig gave, verken bakgrunn eller pynt trenger ikke koste mye, og bilder kan man printe ut selv. Alternativt koster det heller ikke mye å få fremkalt bilder i fotobutikk. Dersom man ønsker å gjøre inntrykket av presangen enda bedre går det an å ramme inn plakaten.

Dette er et gavetips som kan passe til de fleste, men i og med at dette kan bli en litt feminin gave, passer den nok best for jenter.

Stikkord: , , , , , , ,