Gavetips: til studenten

Et bilde – Den perfekte gaven til studenten

I og med at de aller fleste studenter ikke har så god råd, er bilder eller annen veggpryd noe som ikke så ofte får plass i budsjettet. Derfor er et bilde eller maleri et flott gavetips som kan sprite opp en trist studenthybel. I tillegg er det veldig koselig å få en gave man ikke tar seg råd til å kjøpe selv, og et bilde kan glede en fattig student.

Det som er fint med denne personlige gaven, er at den nesten finnes i alle prisklasser. Du kan gi alt fra IKEA-trykk til 100 kr til malerier verdt mange hundretusen kr om du skulle være så heldig å ha råd til det. Dersom du virkelig er kreativ, går det selvfølgelig an å male et bilde selv. Det viktigste er nok uansett å gi et bilde du tror mottakeren vil sette pris på, altså tenke litt på hva slags smak vedkommende har. Det lureste er å følge med på hva personen kler seg i, eller har av bilder eller annen pynt i huset. Som oftest vil dette gjenspeile gavemottakerens smak, selv om det noen ganger kan være vanskelig å få et ordentlig inntrykk av hva han eller hun liker.


Trist student uten bilder på veggene


Glad student som har fått et bilde i gave

Dersom du skal gi bilde som gave til en god venn/venninne eller et nært familiemedlem, kan det også være veldig hyggelig å få innrammede bilder hvor dere har gjort noe sammen, og dette kan gjøres ganske billig. Enten om du skriver ut bildene på din egen printer, eller om du velger å gjøre det i fotobutikk, koster det ikke mye å få bildene på fotopapir. Det finnes også flere butikker som selger rammer til en rimelig penge.

Stikkord: , , ,

Gavetips til studenten

Sunt og godt 🙂 (Tatt av knuton/flickr)

Har du voksne barn som går på skole/studerer, og bor et stykke unna? Da er dette det perfekte gavetips til studenten! Når man har flyttet hjemmefra og klar for å starte sitt eget liv, medfører dette (som regel), at økonomien endrer seg drastisk. I feil retning. Det er mye nytt å sette seg inn i, husleie og andre regninger skal betales, og det er ikke mye man sitter igjen med på slutten av måneden.

Denne gaven omhandler – kjedelig nok – mat. Gå amok i poseavdelingen, og fyll opp en gaveeske med supper, gryteretter, hermetikk, kaffe eller annen type mat som ikke er ferskvare eller går fort ut på dato. Legg også oppi litt godteri/snacks og sånne ting man egentlig føler at man ikke kan ta seg råd til på et stramt budsjett.

Denne gaven er en sikker vinner! Det er fantastisk deilig å slippe å bruke penger på mat, og samtidig kunne lage skikkelige middager som ikke består av nudler og ketchup. Dersom du allikevel synes dette er en kjedelig gave, går det selvfølgelig an å kombinere med en annen, slik at maten bare er ”ekstra”, men jeg tror at dette er en gave de aller fleste ville satt veldig stor pris på.

Stikkord: ,