Gavetips: venninne

Morsom gave – Tur i skogen

For noen måneder siden hadde en venninne bursdag, og måten vi feiret det på var at vi dro med hele vennegjengen ut i skogen, satte opp lavvo, lagde bål, drakk vin og koste oss. Dette var helt utrolig hyggelig, og derfor anbefaler jeg flere å gjøre det samme, supert gavetips!

Bål er hyggelig!

For at dette skal være en gave, kan man gjøre det til en blåtur. Det vil si at den man feirer ikke vet hvor han/hun skal. Det blir ekstra gøy hvis man får mange i omgangskretsen med på opplegget, kanskje også uten at bursdagsbarnet vet det.

Da jeg var med på dette gjorde vi det i april, og for å være helt ærlig var det ganske kaldt. Dersom personen som skal feires har bursdag i januar for eksempel, ville jeg nok tenkt meg om to ganger før jeg hadde satt opp telt i skogen. Aller best er nok en av sommermånedene.

Tre tips for å lykkes:

 1. Kjøp inn nok mat og drikke! Og siden personen som har bursdag ikke vet hva som skjer må man selvfølgelig huske å kjøpe til han/henne også.
 2. Gi noen hint til personen om hva dere skal gjøre. Hvis dere skal på fjelltur og bursdagsbarnet dukker opp i høye hæler, blir alt plutselig komplisert.
 3. Ta med musikk. Enten om noen kan spille gitar, eller om du tar med en mp3-spiller med høytalere, finnes det ikke noe hyggeligere enn allsang rundt bålet.

Stikkord: , , , ,

Gavetips – Sommerferie

Sola skinner, snøen smelter, fuglene kommer snart tilbake, men det er faktisk bare februar. Selv om vårtegnene faller på plass én etter én, er det fortsatt en stund til sommer, strand og bading. Dette betyr ikke at det ikke er lov til å planlegge og bestille sommerturen 2011!

Dersom din kjære, en kamerat, en venninne eller annen familie plutselig hadde overrasket deg med en sommerferietur, hadde regner jeg med at gleden hadde vært stor. Problemet er at det er så sjeldent dette skjer, og derfor må man ta litt ansvar selv.

Sol og sommer er rett rundt hjørnet! (Tatt av Christine Sjøgren-Erichsen)

Det er lov å drømme seg bort! (Tatt av Jan Håvard Nordtug)

Det å ta med en annen på tur er selvfølgelig kostbart, og dette er nok et gavetips for de som har litt ekstra å rutte med. Men som med alt annet får man kjøpt reiser i forskjellige priskategorier, og det trenger ikke bli så fryktelig dyrt.

For deg som ikke har veldig mye penger, er det ofte storbyferier som er billigst. Selv om flyselskapene skrur opp prisene i sommerferien, er det her man får de billigste billettene.  Reisemål som Amsterdam, London, København, Stockholm eller andre hovedsteder, er alle reisemål som ikke trenger å være veldig dyre, men som alle er fantastiske byer.

For deg som har en del penger, og som ikke vil til storbyer, er det mer å velge i. Man har de ”vanlige” charterturene, som Kos, Rhodos, Alicante osv. Men dersom du ønsker å komme deg litt vekk fra alle turistene, er det flere øyer i Hellas hvor grekerne selv ferierer, og det samme med vestsiden av Sicilia. Dersom man flyr til Trapani (Sicilia), trenger det heller ikke bli dyrt.

Det som ofte er det dyreste, er hotell, og her må man nesten bare vurdere hva som er viktig for en selv. Mitt råd er å sjekke www.tripadviser.com. Her blir det skrevet gjestevurderinger av de aller fleste hotell, og gjør det lett å finne ut hvilke man skal holde seg unna, og hvilke hoteller som er verdt pengene.

God tur!

Stikkord: , , , , ,

Tidenes bursdagsgave – Overraskelsesfest

Har du en venn, venninne, mor, far, søster eller bror du ikke vet hva du skal gi i bursdagspresang, overrask han eller henne med en ekte overraskelsesbursdag, et perfekt gavetips!

Ballonger er en viktig del av en overrakselsesbursdag. (Tatt av TrevinC/Flickr)

Her er 5 tips for hvordan man holder en vellykket overraskelsesfest:

 1. Sørg for at du har kontakt med en person som er sammen med bursdagsbarnet på dagen dere skal feire, slik at han eller hun ikke dukker opp for tidlig.
 2. Inviter de riktige menneskene! Det lønner seg å ha en viss kunnskap om hvem som burde være med å feire i tillegg til deres felles bekjente. (Facebook er din venn!)
 3. Dersom dere planlegger å drikke alkohol på festen, husk å kjøpe inn til han eller henne dere skal feire også. Det er ikke så gøy å være den eneste uten, spesielt ikke i sin egen bursdag, Vin er et fint gavetips.
 4. Pynt! Gjør det som i amerikanske tv-serier og gå amok i ballong og annet bursdagsdill. Også bør man selvfølgelig ha en stor kake!
 5. Det kan lønne seg at man på en eller annen måte sørger for at bursdagsbarnet er kledd like pent som gjestene, slik at han eller hun ikke kommer kledd i joggebukse klar for sofaen. Du kan for eksempel få noen til å ta med han/henne på en drink først.

Dersom du skal arrangere en overraskelsesfest og følger disse punktene, er et godt stykke på vei for at det skal bli en suksess. Ikke vær redd for å overdrive! Det er ofte da det blir gøy.

Stikkord: , , , ,

Gavetips i høstmørket – Amerikanske muffins

Nå som vinterkulda sakte, men sikkert nærmer seg, og høstmørket allerede har senket seg over landet, er det virkelig på tide å komme i gang med diverse innendørsaktiviteter. Og hva er vel bedre enn å bake? Jo, det er å få bakverk i presang. Så her har man virkelig en mulighet til å glede et annet menneske.

Til muffinsdeigen trenger du:

 • 100 g smør
 • 150 g sukker
 • 3 egg
 • 150 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • ½ dl  melk
 • muffinsformer

Du begynner med å røre smør og sukker hvitt, før du rører inn ett og ett egg. Etter det tilsetter du hvetemel, bakepulver og melk vekselvis. Det kan være lurt å sikte melet slik at det ikke klumper seg. Til slutt fyller du røren muffinsformer, men husk at de hever mye i ovnen, så ikke fyll formene fulle. Stek muffinsene i 20 minutter på 175 grader, midt i ovnen.

For at dette virkelig skal bli amerikanske muffins, må du pynte dem med ekte smørglasur. Til dette trenger du:

 • Ca 225 g smør
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • Ca 9.5 dl melis
 • 2 ss melk

Bland sammen smøret og vaniljeekstrakten, før du rører inn melisen litt og litt av gangen. Bland så i melken, og rør til glasuren er ”fluffy”. Vent med å ta på glasuren til muffinsene er kalde, og sett de avkjølt før de skal gis bort.

For å virkelig vise at dette er en gave, legg muffinsene i en kurv, og et håndsskrevet kort ved siden av. Å gjøre seg flid med innpakningen er en viktig del av en presang.

Nesten for fristende! (Tatt av Aaron Landry)

Pynt er kult. (Tatt av OrangeCounty_Girl/Flickr)

Stikkord: , , , , , , , ,

Det beste gavetipset til venninner!

Dersom du ikke helt vet hva du skal gi til venninnen din i gave, er det lett å ende opp med å kjøpe klær. Og det er egentlig ikke noe galt med det, bortsett fra at det enkelte ganger kan bli litt kjedelig. Så derfor kan man enten bruke en del penger selv, eller gå sammen med andre å spleise på et helt nytt antrekk. Kjole, sko, veske, matchende smykker osv. Det er bare fantasien (og penger) som setter grensen.

En gave ser mye bedre ut med pen innpakning! (Tatt av Marcel Germain)

Dette krever selvfølgelig at du kjenner litt til venninnen din sin klessmak, for dersom hun ender med å bytte alt sammen er det ikke like moro. Det krever også litt forarbeid med tanke på at man må vite størrelser på klær og sko, for det er heller ikke gøy dersom du gir bort en kjole som er to størrelser for stor.

Dersom du skal gi et antrekk i gave, går det også an å kombinere det med noe dere skal gjøre sammen, for eksempel en tur på byen i sammenheng med bursdag eller lignende. Dette er den perfekte gave til en moteinteressert venninne, og selv om du ikke skulle treffe med alt, er det jo faktisk tanken som teller.

Stikkord: , , , , , ,