Sola skinner, snøen smelter, fuglene kommer snart tilbake, men det er faktisk bare februar. Selv om vårtegnene faller på plass én etter én, er det fortsatt en stund til sommer, strand og bading. Dette betyr ikke at det ikke er lov til å planlegge og bestille sommerturen 2011!

Dersom din kjære, en kamerat, en venninne eller annen familie plutselig hadde overrasket deg med en sommerferietur, hadde regner jeg med at gleden hadde vært stor. Problemet er at det er så sjeldent dette skjer, og derfor må man ta litt ansvar selv.

Sol og sommer er rett rundt hjørnet! (Tatt av Christine Sjøgren-Erichsen)

Det er lov å drømme seg bort! (Tatt av Jan Håvard Nordtug)

Det å ta med en annen på tur er selvfølgelig kostbart, og dette er nok et gavetips for de som har litt ekstra å rutte med. Men som med alt annet får man kjøpt reiser i forskjellige priskategorier, og det trenger ikke bli så fryktelig dyrt.

For deg som ikke har veldig mye penger, er det ofte storbyferier som er billigst. Selv om flyselskapene skrur opp prisene i sommerferien, er det her man får de billigste billettene.  Reisemål som Amsterdam, London, København, Stockholm eller andre hovedsteder, er alle reisemål som ikke trenger å være veldig dyre, men som alle er fantastiske byer.

For deg som har en del penger, og som ikke vil til storbyer, er det mer å velge i. Man har de ”vanlige” charterturene, som Kos, Rhodos, Alicante osv. Men dersom du ønsker å komme deg litt vekk fra alle turistene, er det flere øyer i Hellas hvor grekerne selv ferierer, og det samme med vestsiden av Sicilia. Dersom man flyr til Trapani (Sicilia), trenger det heller ikke bli dyrt.

Det som ofte er det dyreste, er hotell, og her må man nesten bare vurdere hva som er viktig for en selv. Mitt råd er å sjekke www.tripadviser.com. Her blir det skrevet gjestevurderinger av de aller fleste hotell, og gjør det lett å finne ut hvilke man skal holde seg unna, og hvilke hoteller som er verdt pengene.

God tur!

Stikkord: , , , , ,