Gavetips: julegaver

Gavetips til familien

For å spare penger når man skal kjøpe gaver, kan det ofte være lurt å kjøpe én stor gave til en familie, istedenfor for eksempel fire litt mindre. Og i vinterstid og kalde tider, hva er hyggeligere enn litt ordentlig familiekos med et brettspill?

Brettspill er kos! (Med mindre man taper). (Tatt av kagoez/flickr)

De fineste brettspillene er ganske dyre, og kan derfor være unaturlig å gi til bare én person, særlig hvis det er snakk om slekt eller venner du ikke er veldig nære. Men samtidig er det en veldig morsom og fin gave som man kan få glede av, uansett alder. Hvordan spill du vil kjøpe avhenger selvfølgelig av hvem som skal få det, men dersom du vil at litt mindre barn skal få utbytte av det, kan det være lurt å styre unna kunnskapsspillene, fordi spørsmålene her er mer enn vanskelige nok for voksne.

Som med de fleste andre ting, så øker kvaliteten, og også ofte underholdningsverdien, i et spill sammen med prisen. Allikevel koster nok de dyreste spillene såpass mye, rett og slett fordi de har et kjent navn. Tips til litt rimeligere og kjempemorsomme spill er for eksempel Alias, Monopol og Den Forsvunne Diamant.

Stikkord: , , , ,

Smart julegavetips, hjemmelaget julekalender!

Julen nærmer seg med stormskritt! (Tatt av brockvicky/flickr)

Her kommer enda et julegavetips med røtter i barndommen: Lag en hjemmelaget julekalender til den du er glad i! Få tak i en stor, hvit papplate og skriv på dagene fra 1. til 24. desember. Kjøp en liten (eller stor) gave til hver dato, pakk inn og heng på med en fin tråd og lim eller teip. Selve papplaten bør pyntes med glitter og diverse juledekorasjoner, enten ved at du selv tegner, eller kjøper klistremerker eller klipper ut fra blader eller lignende. Dersom du ikke har tid til å gjøre alt det her, eller ikke er født med kreative gener, går det selvfølgelig an å kjøpe en ferdig julekalender å putte oppi gavene selv.

Når det gjelder hva som skal pakkes inn, kan man egentlig gjøre som man selv vil. Det bør selvfølgelig høre litt julegodt, men hvis det er til en jente kan man godt henge opp litt hårpynt, smykker osv, mens man til gutter for eksempel kan ha med hårgelé, eller andre nyttige ting. Alt trenger ikke å koste like mye, men det er vanlig at prisen på gavene øker i takt med at julaften nærmer seg.
Så sett i gang og klipp og lim, og gjør noen glade med den koseligste førjulspresangen som finnes!

Stikkord: , ,

Julegaver og julegavetips

Julegaver og julegavetips

Julegaver og julegavetips

Julen nærmer seg med stormskritt og det er ikke lett å vite hva man skal gi bort i julegave, det er en jungel av produkter der ute og selv den mest drevne gaveshopper kan trenge noen gode julegavetips for å komme i mål med alle julegavene. På nettet vrimler det av smarte julegavetips og om du enda ikke har funnet noen gavetips som passer så anbefaler vi deg å ta en titt på alle gaveforslagene vi har samlet her. Hva med en personlig gave til den du setter ekstra pris på? Vi har også flere gode gavetips til foreldre.

Trenger du enda flere julegavetips enn de som er samlet her så anbefaler vi deg å la deg inspirere av følgende julegavetips. Julegaveguide har gjort det enkelt for deg å finne frem i mylderet til de forskjellige nettbutikkene og har en rekke gode julegavetips til både stor og liten.

Lykke til med julehandelen og les gjerne våre 5 tips til en vellykket julehandel.

Stikkord: ,

5 tips til en vellykket julehandel

Julehandelen står for døren, og jeg tror det er mange som synes dette er noe det er godt å bli ferdige med på kortest mulig tid. Og det kan absolutt gjøres raskt dersom man planlegger litt i forkant og har noen gode julegavetips på lager.

Husk at du også får gave på julaften! (Tatt av arnybo/flickr)

  1. Skriv handleliste. Skriv en liste over alle du skal kjøpe gave til i en kolonne, og hva du skal kjøpe i neste kolonne. Hvis du virkelig ikke har peiling, skriv ned hvilke kategorier du skal lete i, og eventuelt i hvilke butikker du skal se i.
  2. Gå i butikkene på riktig tidspunkt. Unngå å handle mellom 16-18 på hverdager, og stortsett lørdager etter kl. 11. Frem mot jul kommer det til å være stappfullt av mennesker i butikkene i helgene, og det finnes ikke noe verre enn å handle julegaver i kø.
  3. Følg magefølelsen. Hvis du finner du tror passer bra, bare kjøp. Om det så er teoretisk mulig å finne noe bedre, vil det å lete etter perfeksjon i hver eneste gave gjøre at du sannsynligvis burde ha startet shoppingen i august. Byttelapp er smart!
  4. Vær effektiv. Når du er ferdig med én gave, gå videre til neste og fortsett sånn til du er ferdig. Sløsing av tid mellom hver gave kan fort bli til en time eller to.
  5. Ikke gå en dag du allerede er i dårlig humør. Dette kan føre til katastrofe.

Hvis man følger disse tipsene og samtidig forsøker å møte handelen med et åpent sinn, trenger ikke shoppingen å være så ille som man skulle tro. Lykke til!

Stikkord: , ,

Litt om historien til gaver og hvorfor du i dag leter etter gode gavetips

En gave er ofte en fysisk ting eller en tjeneste, som man gir bort eller får uten krav om at man skal få noe tilbake. Selv om mange av oss blir snurte om de ikke får en gave tilbake. I vesten og i den kristne kulturkrets er julegavene et godt eksempel på en tradisjon med å gi gaver.

Å gi gaver er ikke noe nytt og denne skikken finnes i mange kulturer. Gaveskikken bestemmes som oftest av normer om hvem som skal gi hva til hvem, hvor mye tid eller penger man skal legge i gaven, og hva mottaker forventes å gjøre som takk for gaven. Som oftest forventes det en gave av samme verdi tilbake. Den franske sosiologen Marcel Mauss beskrev fenomenet med at gaver forventer gjentjenester i artikkelen «Gaven» i 1924.  I artikkelen viser han til gavetradisjoner i “primitive kulturer” og kommer frem til at en gave aldri er gratis, men at det forventes gjentjenester og at den benyttes for å bygge relasjoner innen en gruppe.

Siden du har klikket den innom her er du nok ute etter gavetips til hva du skal gi bort. Enten du forventer gjentjenester, eller faktisk bare vil gi bort en gave kun fordi du setter pris på noen vil du garantert finne gode gavetips her.

Lykke til med gavejakten!

Stikkord: , ,